Kotitalousvähennys

Mikä on kotitalousvähennys?

Kotitalousvähennys tarkoittaa sitä, että kun teetät kotonasi tai vapaa-ajan asunnossa kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä, saat vähentää kulut verotuksessasi.  Kotitalousvähennys on enintään 2250 euroa vuodessa per henkilö. Avioparit voivat hyödyntää yhdessä molempien kotitalousvähennyksen, eli silloin vähennys on 4500 euroa vuodessa. HUOM! Vähennyksen omavastuu on 100 €

Kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä ovat mm. siivous, hoitotyöt, asunnon remontti tai tietotekniikkalaitteiden asennus. 

 Tästä linkistä voit katsoa vähennykseen oikeutettavien töiden listan.

Työntekijä tulee olla ennakkoperintärekisteriin merkitty (osuuskunta Virran Voima on). 

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamastasi laskusta työn osuus on 5 875 euroa (5 875 euroa x 40 %) - omavastuu 100 euroa = 2 250 euroa.

Kun palkkaat työntekijän, voit vähentää 15 % maksamastasi palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut. Lue lisää työntekijän palkkaamisesta.

Kotitalousvähennys myönnetään vain työn osuudesta. Et voi saada vähennystä oman työn osuudesta etkä esimerkiksi työhön liittyvistä matkakuluista tai tarvikkeista.

HUOM! Vuodesta 2022 alkaen voit saada kotitalousvähennystä aikaisempaa enemmän, jos teetät kotitalous-, hoiva- tai hoitotyötä tai luovut öljylämmityksestä.

Tästä linkistä pääset verottajan laskuriin