Kotitalousvähennys

Mikä on kotitalousvähennys?

Kotitalousvähennys tarkoittaa sitä, että kun teetät kotonasi tai vapaa-ajan asunnossa kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä, saat vähentää kulut verotuksessasi.  Kotitalousvähennys on enintään 2400 euroa vuodessa per henkilö. Avioparit voivat hyödyntää yhdessä molempien kotitalousvähennyksen, eli silloin vähennys on 4800 euroa vuodessa. HUOM! Vähennyksen omavastuu on 100 €

Kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä ovat mm. siivous, lasten hoito, asunnon remontti tai tietotekniikkalaitteiden asennus. 

Tästä linkistä voi katsoa vähennykseen oikeutettavien töiden listan kokonaisuudessaan.

Työntekijä tulee olla ennakkoperintärekisteriin merkitty (osuuskunta Virran Voima on). 

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää 50 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamastasi laskusta työn osuus on 5 000 euroa (5 000 euroa x 50 %) - omavastuu 100 euroa = 2 400 euroa.

Kun palkkaat työntekijän, voit vähentää 20 % maksamastasi palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut. Lue lisää työntekijän palkkaamisesta.

Kotitalousvähennys myönnetään vain työn osuudesta. Et voi saada vähennystä oman työn osuudesta etkä esimerkiksi työhön liittyvistä matkakuluista tai tarvikkeista.